De organisatie


Brederode Wonen bestaat sinds 1901 en is gevestigd in Bloemendaal. Wij bezitten en beheren circa 1.600 woningen in de gemeenten Bloemendaal en Velsen. Als randstedelijke corporatie houden we ons bezig met het aanbieden en beheren van betaalbare huurwoningen voor mensen die niet zelf in hun woonbehoefte kunnen voorzien.

De mogelijkheden om sociale huurwoningen te bouwen in Bloemendaal en Velsen zijn beperkt, maar wij zetten ons in voor uitbreiding of op zijn minst behoud van het aanbod.
We hebben een zeer gevarieerd woningbezit in een bijzondere, groenrijke omgeving en we zijn er trots op!

Van mensen en maatwerk
Met het ondernemingsplan 2014-2018 richten wij ons op de mensen en op het maatwerk. We hebben de ambitie om het verschil te maken in de regio doordat wij ons (nog) beter richten op ons huidige bestand van huurders en op de toekomstige behoefte van de huurders. Binnen het ondernemingsplan zijn vijf speerpunten gedefinieerd als 'een onderwerp waar Brederode Wonen de komende vier jaar meer aandacht, energie en geld in wil steken'.

Deze speerpunten zijn

  1. Huurders en woningzoekenden met een laag inkomen.
  2. Extra aandacht voor senioren.
  3. Actieve samenwerking in wederkerigheid met onze lokale partners.
  4. Realiseren van financiële continuïteit.
  5. Constante verbetering van kwaliteit met een bedrijfscultuur waar de mens, flexibiliteit en maatwerk de toon zetten.

U kunt een samenvatting van dit ondernemingsplan 'Van mensen en maatwerk' hier downloaden.

Uitslag Aedes onderzoek
Aedes, de vereniging van woningcorporaties, heeft een vergelijkend onderzoek (benchmark) laten uitvoeren naar de klanttevredenheid over en de bedrijfslasten van de corporaties in Nederland. Brederode Wonen scoort goed met een 7,4!

Onze kernwaarden
Betrouwbaar - Sociaal - Dichtbij - Duurzaam
 

Brederode Wonen is een betrouwbare, sociale corporatie die dichtbij de samenleving / de huurders staat en kiest voor duurzame oplossingen.
Brederode Wonen: thuis in goed wonen