Geweldige opkomst bij bewonersavond over duurzaamheid

10 mei 2019

Duurzaamheid, dat was het thema van de bewonersbijeenkomst op donderdagavond 9 mei bij De Uitkijk te Bloemendaal.

En dan natuurlijk niet over duurzaamheid in het algemeen…

Maar wél over wat de plannen van Brederode Wonen zijn op dit gebied, onze eigen vragen hierover en die van onze huurders. Achter de schermen is en wordt hard gewerkt aan verduurzamingsplannen voor onze woningen op korte, middellange en lange termijn. Om te kunnen voldoen aan de eisen die de overheid aan de woningcorporaties stelt, moeten verduurzamingsmaatregelen worden genomen. Samen met onze huurders willen en moeten wij deze uitdaging aangaan!

Maar een renovatie valt soms niet mee voor bewoners; ineens staat de woning in de steigers en lopen er vreemde mensen rond in de tuin. Dat is waarom wij vooraf uitgebreid informeren en continu beschikbaar zijn voor vragen of opmerkingen van onze bewoners. John Minnema, teamleider onderhoud, informeerde de aanwezige huurders over onze plannen en uitdagingen. Hij vertelde dat wij van elk project leren wat wel of niet handig is en dat de organisatie goed op de hoogte blijft van alle landelijke en regionale (technische) ontwikkelingen.

Gedurende de avond  werd duidelijk dat er heel veel vragen bestaan bij onze huurders, maar ook dat zij ervoor openstaan om ook naar zichzelf te kijken: Duurzaam leven: Wat is dat? Hoe doe ik dat? Op deze en andere vragen gaf Carina Wiekens, lector aan de Hanze Hogeschool Groningen, antwoord. Ook gaf zij hele goede tips waar iedereen wat mee kan!

Kortom, een geslaagde bijeenkomst!

Voor de mensen die er niet bij konden zijn of die ze nog even rustig willen bekijken: hierbij de twee presentaties:
Klik HIER voor de presentatie van John Minnema.
Klik HIER voor de presentatie van Carina Wiekens.