Allereerste bewoners De Witte Hond tekenen huurcontract

01 oktober 2020

In het dorpshuis van Vogelenzang hebben afgelopen maandag en dinsdag de allereerste bewoners van het onlangs opgeleverde appartementencomplex De Witte Hond, de huurcontracten getekend. Brederode Wonen zorgde, ondanks de te nemen maatregelen i.v.m. corona, voor een feestelijk moment voor iedere huurder.

De Witte Hond

Aan de rand van Vogelenzang heeft woningcorporatie Brederode Wonen een nieuw appartementencomplex laten bouwen. Het gebouw is vernoemd naar de gelijknamige herberg die vroeger aan de Leidsevaart stond; een eerbetoon aan de geschiedenis van de trekvaart en van Vogelenzang. Vlakbij de plek waar ooit de herberg stond, hebben 9 verouderde eengezinswoningen, plaatsgemaakt voor 21 mooie, eigentijdse, energiezuinige en levensloopbestendige appartementen.  

BENG! Een duurzaam complex
De Witte Hond is een BENG: Bijna Energie Neutraal Gebouw. Door toepassing van slimme innovatieve oplossingen wordt energie bespaard. Zo wordt in alle appartementen gebruik gemaakt van warmteterugwinning via het ventilatiesysteem en warmtewinning via de doucheafvoer. Warmtepompen zorgen voor warm water, vloerverwarming en koeling. Om de ergste warmte buiten te houden zijn er speciale screens aan de buitenkant van de ramen geplaatst. Daarnaast zijn natuurlijk ook de meer gangbare manieren toegepast, zoals zonnepanelen op het dak, hoogwaardige isolatiematerialen en is het gebouw geheel aardgasvrij.

Directeur-bestuurder Paul Vreke: “Wij zijn ontzettend trots op de wijze waarop het pand in de omgeving past, op de mate van duurzaamheid en de toegankelijkheid van het gebouw én op het feit dat wij met de toevoeging van deze woningen een, weliswaar bescheiden, bijdrage hebben geleverd aan uitbreiding van het sociale woningbestand in de gemeente Bloemendaal. Wij wensen de eerste bewoners veel woongenot!”

Klik HIER om naar de digitale brochure en het impressiefilmpje van De Witte Hond te gaan.