Hennepteelt

Het kan onschuldig beginnen, een paar hennep- of wietplantjes in huis om zelf hasj te kweken. Zolang het niet meer dan vijf planten zijn, wordt het oogluikend toegestaan. Maar vaak loopt de hobby uit de hand en groeien thuistelers uit tot hasjleveranciers.

Hennepplanten hebben warmte en licht nodig. Dat vraagt veel stroom waardoor de elektriciteitsrekening flink oploopt. Mensen die hennep kweken proberen die kosten nogal eens op een illegale manier te beperken. Ze knoeien met hun elektriciteitsmeter of tappen via ondeugdelijke bedrading stroom af. Dat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Los daarvan stinken de planten en speelt een groot deel van de handel zich af in het criminele circuit. Redenen te over om hard op te treden tegen hennepteelt in woonhuizen.

Huisuitzetting door de rechter
Zowel in Bloemendaal als in Velsen hebben de gemeente, corporaties, energieleverancier NUON en de regiopolitie de handen ineen geslagen om thuisteelt van hennep te bestrijden. Huurders met meer dan vijf hennepplanten in huis worden aangeklaagd wegens overtreding van de Opiumwet. Verder zet de corporatie hen uit huis en komen ze twee jaar lang niet aanmerking voor een andere huurwoning.

Meld uw vermoeden!
Als u vermoedt dat er een hennepkwekerij in de buurt is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan (gratis) met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.