Uw woning veranderen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u misschien uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Brederode Wonen werkt daar graag aan mee. Maar we toetsen uw plannen wel aan onze kwaliteitsvoorwaarden; daarom is het belangrijk dat u ze vooraf met ons bespreekt. 

Lees hier alles over uw woning veranderen naar uw wens.

Aanvraagformulier
Heeft u plannen? Neem dan contact op met onze opzichter of vul het aanvraagformulier zelf aangebrachte voorzieningen in. Bij goedkeuring ontvangt u een schriftelijke bevestiging. In overleg kan Brederode het werk voor u uitvoeren. Gaat u zelf klussen, doe het dan veilig en vakkundig. Kijk voor tips op de website www.verbeteruwhuurwoning.nl.

Aanpassingen om medische redenen
Voor mensen met een lichamelijke beperking kan een aanpassing van de woning veel verschil maken. In een huis dat aansluit bij hun behoeften zijn zij beter in staat zichzelf te redden in het dagelijks leven.
Aanpassingen om medische redenen vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). In sommige gevallen hoeft u deze niet zelf te betalen. Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden of een aanpassing in uw woning nodig heeft kunt u meer informatie opvragen via de volgende instanties:
- Wmo-loket van de gemeente Velsen, Dudokplein 1 in IJmuiden, telefoon (0255) 567600
- Sociale Dienst van de gemeente Bloemendaal, gemeentehuis Heemstede, Raadhuisplein 1 in Heemstede,
   telefoon (023) 5485868