Woningruil

Bij woningruil verhuizen bewoners naar elkaars woning met de bedoeling om daar langere tijd te wonen. 
Voor woningruil heeft u vooraf onze toestemming en die van de andere verhuurder nodig. Op deze pagina leest u hoe het werkt en wat de regels zijn.

Bij woningruil passen wij de huur aan het geldende niveau van dat moment aan. De persoon met wie u van woning wisselt, hoeft geen huurder van Brederode Wonen te zijn of in de regio te wonen. Van belang is wel dat u beiden voldoet aan de voorwaarden die gelden voor verhuring van een woning. Met name de passendheid van de woning voor uw huishouden weegt zwaar.

Procedure
De procedure is als volgt:

  • U vult samen het aanvraagformulier woningruil in en ondertekent beiden. Let op: degene met wie u ruilt, moet ook een aanvraagformulier bij zijn of haar corporatie aanvragen;
  • Brederode Wonen controleert of de ruilpartner voldoet aan de inkomensnorm en de bezettingsnorm die voor uw woning geldt;
  • Als ook de andere verhuurder akkoord gaat, kan de huurovereenkomst worden getekend en krijgt u een huisvestingsvergunning. Voor beide documenten worden de daarvoor geldende kosten in rekening gebracht.
  • Na ontvangst van uw huisvestingsvergunning kunt u verhuizen.

Zoekt u binnen de regio Zuid-Kennemerland een ruilpartner, dan kunt u een advertentie opgeven via www.mijnwoonservice.nl. Voor de gemeente Velsen plaatst u een advertentie in het weekblad Huis aan Huis, Postbus 2056, 1990 AB Velserbroek. Kijk voor mogelijkheden buiten de regio op www.woningruil.nl.