Woningruil

Voor woningruil heeft u vooraf onze toestemming en die van de andere verhuurder nodig.

Bij woningruil passen wij de huur aan het geldende niveau van dat moment aan. De persoon met wie u van woning wisselt, hoeft geen huurder van Brederode Wonen te zijn of in de regio te wonen. Van belang is wel dat u beiden voldoet aan de voorwaarden die gelden voor verhuring van een woning. Met name de passendheid van uw inkomen en huishouden.
Heeft u een inschrijving bij Woonservice dan vervalt uw inschrijving na de woningruil.

Procedure
U vult samen het aanvraagformulier woningruil in en ondertekent beiden. Let op: degene met wie u ruilt, moet ook een aanvraagformulier bij zijn of haar corporatie aanvragen;

  • Brederode Wonen controleert of de ruilpartner voldoet aan de inkomensnorm en de bezettingsnorm die voor uw woning geldt;

  • Als ook de andere verhuurder akkoord gaat, kan de huurovereenkomst worden getekend (ingaande op de 1e van de maand) en krijgt u een huisvestingsvergunning. Voor beide documenten worden de daarvoor geldende kosten in rekening gebracht.

    Hoe zoekt u een ruilpartner
    U dient zelf op zoek te gaan naar een ruilpartner. U kunt bijvoorbeeld een ruilpartner vinden via www.woningruil.nl. Hier kunt u reageren op het aanbod of zelf uw woning aanbieden voor woningruil. U zou ook uw woning kunnen aanbieden via social media, wie weet vindt u hier een geschikte kandidaat.