Hoe krijg ik een woning


In Bloemendaal en Velsen gelden verschillende regels bij het toewijzen van huurwoningen. Wij hebben huurwoningen in beide gemeenten.

Huren in Zuid-Kennemerland
De regio Zuid-Kennemerland bestaat uit de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede, Haarlem en Haarlemmerliede/Spaarnwoude. Brederode Wonen werkt samen met deze gemeenten en met de andere corporaties in de regio bij de verdeling van woonruimte. De organisaties hebben hiervoor gezamenlijk de Stichting Woonservice Kennemerland opgericht. Op de website van Woonservice vindt u alle informatie over de spelregels bij het zoeken van een woning. Ook inschrijven en reageren op woningen gaat via deze site.

Dagelijks wordt het woningaanbod bekend gemaakt via internet. Een papieren versie van het aanbod kunt u 2 keer in de week afhalen bij Woonservice, de gemeenten of de corporaties. Uw belangstelling voor en aangeboden woning geeft u op de website van Woonservice aan. Bij een online inschrijving via Digizine ziet u na een week op de website van Woonservice hoe hoog u op de lijst bent geëindigd.

Heeft u via internet gereageerd op een woning en krijgt u deze toegewezen, dan ontvangt u bericht via email. Heeft u geen mailadres doorgegeven, dan ontvangt u telefonisch bericht.

Huren in Velsen
In de gemeente Velsen werken wij samen met andere corporaties bij het verdelen van woningen. Ook hier worden de woningen dagelijks aangeboden via internet. Velsen kent ook een lotingsysteem voor vrijkomende woningen, maar de woningen van Brederode Wonen gaan alleen via het aanbodmodel.
Voor meer informatie over het aanbod van huurwoningen verwijzen wij u naar de website van Wonen in Velsen. Daar vindt u alle informatie over hoe u zich moet inschrijven als u in deze gemeente een woning wilt gaan huren.