Ga naar de inhoud

Krijg grip op uw energierekening

De energieprijzen stijgen hard. Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om rond te komen. Daarom willen wij duidelijkheid bieden, zo vindt u onder andere informatie over het aanvragen van energietoeslag en handige tips.


 

Energie besparen, doen wij samen

De energieprijzen zijn in een razend tempo gestegen. Wij helpen u graag met tips om energieverbruik te verminderen.

Verbruik minder gas en stroom met deze tips:

  • Bent u niet thuis? Zet de verwarming op 17 graden.

  • Zet uw thermostaat een uur voordat u naar bed gaat op 17 graden. Vergeet u dit? Wellicht kunt u een timer op uw telefoon zetten.

  • Douche zo kort mogelijk.

  • Houd alle deuren dicht in huis.

  • Ontlucht uw radiatoren met regelmaat en zorg dat er tussen de verwarming en uw meubels voldoende ruimte is.

  • Doe de gordijnen in de avond dicht. 

  • Breng in kaart welke apparaten veel verbruiken en bekijk of dit minder of anders kan. 

  • Last but not least: Zorg voor goede ventilatie in huis. De warmte stijgt namelijk omhoog. Ventilatie zorgt ervoor dat de warmte circuleert in uw woning. 

 

Bekijk ook de energietips van onze opzichters

Verduurzamen van onze woningen

Een fijn huis is ook een comfortabel thuis. Een huis met een groener energielabel kost minder energie om te verwarmen. Goed voor de portemonnee van u als huurder, maar ook voor de toekomst van ons allemaal.

>> Lees meer


 

Gratis advies van uw energiecoach

Heeft u vragen over uw energieverbruik in uw woning? Krijg persoonlijk advies van een energiecoachDe energiecoaches van Energiek Velsen en De Energieke Burger helpen je graag om minder energie te verbruiken.


 

Gratis energie besparende producten

Naast een gratis adviesgesprek om energie te besparen biedt Energiek Velsen huurders in Velsen gratis energiepakketten. De gemeente Bloemendaal biedt bewoners gratis energiebesparende producten aan via Duurzaam Bouwloket. 

>> Lees meer


 

Meer informatie

Er zijn verschillende organisaties en instanties in uw omgeving die u meer informatie kunnen bieden over onder andere geldzorgen en besparing van energie en gas. 

>> Lees meer