Ga naar de inhoud

Woningzoekenden in Zuid-Kennemerland en IJmond kunnen sinds november 2018 in één systeem zoeken naar corporatiewoningen in beide regio’s. Acht woningcorporaties bundelden hun aanbod in MijnWoonservice.nl. Om te zien wat deze samenwerking oplevert voor woningzoekenden, corporaties en gemeenten, vond onlangs een uitgebreide evaluatie plaats. Hieruit blijkt dat inwoners nu gemakkelijker verhuizen binnen de regio. Bovendien hebben zij keuze uit een gevarieerder aanbod. Vandaag ontvingen alle gemeenten in de regio het evaluatierapport.

De acht samenwerkende woningcorporaties in Zuid-Kennemerland en IJmond zijn: Brederode Wonen, Elan Wonen, de Key (sinds december 2020 onderdeel van Pré Wonen), Pré Wonen, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen, Woonzorg Nederland en Ymere. Zij verhuren en beheren ruim 41.000 woningen in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Een werkgroep onderzocht wat de regionale samenwerking oplevert voor woningzoekenden, corporaties en gemeenten. In deze werkgroep zaten vertegenwoordigers vanuit de corporaties en gemeenten in de regio. Een extern bureau begeleidde het onderzoek.