Ga naar de inhoud

Brederode Wonen en projectontwikkelaar Equilis Nederland hebben op 13 juli 2023 officieel de koopovereenkomst (KO) Missiehuis Park getekend. Jan Wim Franken (directeur-bestuurder Brederode Wonen) en Dimitry Melchiors (CEO EQUILIS Nederland) tekenden ten kantore van Brederode Wonen in Bloemendaal. Ruurd Kramer (directeur Slokker Bouwgroep Almere) tekende voor de aannemingsovereenkomst (AO). 

Vanuit de vraag van gemeente Velsen om meer betaalbare woningen, is een akkoord gesloten met woningcorporatie Brederode Wonen voor de realisatie van 23 sociale huurappartementen in Missiehuis Park. Met het zetten van de handtekeningen onder de KO- en AO-overeenkomst, gaat het transformatieproject Missiehuis Park in Driehuis de volgende fase in en zal de bouw starten in september.

Feestelijk moment op 13 juli 2023 na tekenen koopovereenkomst Missiehuis Park

Van links naar rechts: Jan Wim Franken (directeur-bestuurder Brederode Wonen), YveTe Beumer-Postma (notaris Notariaat Beumer Kwantes), Dimitry Melchiors (CEO EQUILIS Nederland), Ruurd Kramer (directeur Slokker Bouwgroep Almere).

Jan Wim Franken, directeur-bestuurder Brederode Wonen: “Het gemeentelijk monument krijgt een nieuwe toekomst voor een brede groep mensen. Fantastisch dat we op deze unieke locatie sociale huurappartementen kunnen realiseren. Wij zijn bijzonder verheugd om te kunnen bijdragen aan meer woningen in deze regio waar er enorme druk staat op de woningmarkt”. 

Sander Smeets, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Velsen: ”Er gaat in Missiehuis Park in Driehuis iets moois ontstaan en deze ondertekening is een belangrijke stap op weg daarnaartoe. Op deze plek met historie en karakter, komen vanaf eind volgend jaar de eerste mensen te wonen. En ik weet zeker: met veel plezier. Ik ben blij dat we vandaag vastgelegd hebben dat hier ook 23 sociale huurappartementen gaan komen van Brederode Wonen.”

Start bouw Missiehuis Park
In september 2023 begint de bouw van de eerste woningen. Een belangrijke mijlpaal, vooral nu veel bouwprojecten uitgesteld of stil gelegd worden. Hiermee laat Missiehuis Park zien dat beloftes waargemaakt worden. Een geruststellende gedachte voor de kopers van de koopappartementen en de herenhuizen. De 23 sociale huurappartementen met een woonoppervlak variërend van ca. 32 tot 73 m2 worden gerealiseerd in het monumentale Missiehuis. De verwachting is dat de woningen in Q1 2025 worden opgeleverd en met name worden aangeboden aan starters.

Onder hetzelfde dak worden ook 18 unieke koopappartementen gerealiseerd. Het aanbod van deze koopappartementen bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen met woonoppervlak van ca. 70 tot 170 m2. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte. Daarnaast worden er aan de noordkant en de zuidzijde kwalitatief hoogwaardige herenhuizen met een woonoppervlak van ca. 158 tot 236 m2 met eigen parkeerplaats en tuin gebouwd naar ontwerp van de architecten Asselbergs en Van Ommeren. De toekomstige bewoners van Missiehuis Park wonen hier straks op een historische plek in het groen waar alle woonwensen werkelijkheid worden.

Ruurd Kramer, namens Slokker Bouwgroep: ‘Een bijzonder werk op een historische locatie, waar wij al onze kennis en specialismen op het gebied van renovatie, transformatie en nieuwbouw ten volle kunnen benutten en combineren in een veelomvattend en divers project. Met respect voor de geschiedenis bouwt Slokker Bouwgroep in Driehuis mee aan de leefbare en duurzame wereld van morgen.’

Wonen in Missiehuis Park
Omringd door groen, grenzend aan Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op slechts 15 minuten van Haarlem, speelt in Driehuis de realisatie van dit unieke woongebied zich af. Het missiehuis wordt gekenmerkt door haar metselwerk met mooie details, rijke vormentaal en imposante beeldengroep boven de ingang, vormt het voormalige Missiehuis het indrukwekkende middelpunt van een uniek wooncomplex omgeven door monumentale zomerlindes. De combinatie van de oorspronkelijke
monumentale architectuur en kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw, geven Missiehuis Park een krachtige, nieuwe identiteit met een historisch karakter.

Dimitry Melchiors, CEO Equilis Nederland: “Wij zijn erg verheugd dat wij met dit project op deze bijzondere historische locatie van het voormalige R.K. Missiehuis in de gemeente Velsen een transformatie en nieuwbouw van duurzame woningen hebben kunnen ontwikkelen. Met deze ontwikkeling en de start van de bouw in september a.s. creëren wij, in lijn met onze Europese ambitie en strategie, een nieuwe woonomgeving voor mensen waar ‘people can build the happy stories of their lives’. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat we dit prachtige woonproject in Driehuis aan de rand van natuurgebied de Kennemerduinen kunnen realiseren. Equilis Nederland feliciteert
Brederode Wonen met de eigendom van de 23 appartementen in het missiehuis als toevoeging in de portefeuille.”

Betrokken partijen

  • Gemeente Velsen: Sander Smeets (wethouder), Kristel Heijnen (projectleider)
  • Brederode Wonen: Jan Wim Franken (directeur-bestuurder)
  • Equilis Nederland: Dimitry Melchiors (CEO EQUILIS Nederland)
  • Slokker Bouwgroep: vestigingsdirecteuren Ruurd Kramer, Bob van den Mosselaar

    Projectinformatie: missiehuispark.nl