Ga naar de inhoud

Sharon heeft een warm onderkomen gevonden via het project Onder de Pannen bij verhuurders Rolf en Femke uit Bloemendaal. Het initiatief Onder de pannen van de Regenbooggroep bestaat sinds kort in de regio  / of Bloemendaal en Velsen en biedt hulp bij het tijdelijk vinden van een woning. Dit initiatief stelt particulieren in staat om 1 jaar een kamer te verhuren aan mensen zonder woning. Onze huurders Rolf en Femke wonen sinds een jaar aan de straat Veen en Duin in Bloemendaal. Zij hoorden van het project en wilden helpen! Nu woont Sharon sinds november bij Rolf en Femke. Wij mochten op bezoek komen en ervaarde een ongekende gastvrijheid en behulpzaamheid die wij graag met u delen.

Sharon: ‘Ik vind het magisch! Ik ben ontzettend blij dat ik bij Rolf en Femke mag wonen. Ik voel mij voor het eerst veilig en ik ervaar een gedragenheid die in mijn ogen ongekend is’. Er heerst een fijne en gemoedelijk sfeer in de woning. Femke: ‘Het voelt niet alsof we buren van elkaar zijn, maar als een soort kleine community, het is verrijkend en niet belastend. Zo beaamt Sharon dat zij het gevoel heeft dat ze echt samen met elkaar leven en de gastvrijheid enorm is omdat Rolf en Femke alles delen.

Vanuit uitzichtloos naar bouwen aan een toekomst

Sharon is ontzettend dankbaar. "Ik wist gewoon niet meer wat ik moest doen en Rolf en Femke hebben mij zo geholpen. Ik ervaar geen eenzaamheid meer en ik durf weer stappen in mijn toekomst te zetten. Vanuit de Regenbooggroep is er goede begeleiding. Er wordt zorgvuldig gekeken of je als huurder en verhuurder goed bij elkaar past. Daarnaast helpt de Regenbooggroep met het begeleiden van de verhuurder. Sharon: ‘Ik heb nog een weg te gaan, maar met de hulp van Rolf en Femke en de Regenbooggroep weet ik welke route ik ga uitstippelen’. Wij hopen namens Brederode Wonen dat meer huurders zoals Rolf en Femke dit initiatief nemen en mensen willen helpen die extreme woningnood ervaren.

Hoe werkt het precies?

Heeft u een kamer over in uw woning? Verhuur deze kamer en help een stads- of dorpsgenoot uit de brand. Iedereen met een kamer over kan meedoen, met een koop- of (sociale) huurwoning. Zelfs met een uitkering of AOW, zonder gekort te worden! Geef ook een fijn thuis en help mensen uit uw eigen omgeving onder de pannen. Maakt dit u ook enthousiast om te helpen of roept dit vragen op? Bekijk de website van www.onderdepannen.nl voor aanmelden en meer informatie.

Wij wensen Sharon, Femke en Rolf fijne feestdagen en dat het een prachtig 2024 met elkaar mag worden!